Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Höllvikens Tennisklubb
Välkommen till Höllvikens Tennisklubb!

Tennisträning

Spela tennis med oss

Tennisshop

Shopen!

Boka bana

Boka bana online

Wilson Sommartennis 2020
2020-04-08 14:48
Nu går det bra att anmäla sig till sommarens kurser! Ni hittar all information under fliken "Träning Sommar". Som vanligt tar vi endast emot anmälningar via våra formulär.


Årets tränare, spelare och medlem
2020-04-03 22:57

I tisdags var det årsmöte i Höllvikens tennisklubb. På bilden ser ni Fredrik tillsammans med Axel Grahn som tilldelades pris för årets tränare och Fredrika Runström för årets spelare! Inte med på bild är Peter Haraldsson som blev årets medlem! Stort grattis och även stort tack till er för fantastiska insatser!


Om ni är intresserade av att läsa mer om mötets agenda och handlingar finns dessa att läsa på vår hemsida. Vi på klubben vill också rikta ett stort tack till Peter Erlandsson för sitt engagemang, positiva energi och arbete för Höllvikens TK som ordförande. Framöver kommer Stefan Olsson vara ordförande vilket är otroligt kul och positivt!  Vi vill även passa på att tacka Elisabeth Bell och Ulrika Harnisch som valt att avgå för sina styrelseuppdrag. Vi välkomnar även in Jonas Wallden, Lisa Williams och Pontus Kristiansson till styrelsen.


Nu ser vi fram emot en härlig sommar, spännande projekt och mycket tennis!

Inställd Miditävling
2020-04-02 12:51
OBS!! Tävlingen är INSTÄLLD.
Detta på grund av den rådande situationen i samhället.


Ny klubb- och sportchef
2020-03-25 11:01

Kära medlemmar, 


Mitt namn är Kalle Averfalk och det är med stor glädje jag skriver detta brev. Jag har fått äran att vara er nya klubb- och sportchef i Höllvikens TK från och med april. I två veckor framöver kommer jag och Fredrik gå bredvid varandra så jag kommer in i klubben på ett effektivt sätt. Jag känner mig otroligt trygg bredvid Fredrik som jag känner sedan många år tillbaka och uppskattar att han leder mig in i klubben på ett bra sätt.

Höllvikens tennisklubb ligger mig väldigt varmt om hjärtat då det var här min tennisresa började en gång i tiden. Först och främst vill jag tacka alla i styrelsen och tränare för förtroendet och det ska bli väldigt kul och inspirerande att jobba tillsammans mer er. Jag är familjär med klubben, visioner och inte minst det fantastiska tränarteamet som arbetar här. Många av tränarna hade jag själv som ung och några har jag tränat mycket med. De tränare som jag inte träffat ser jag fram emot att lära känna och skapa en god relation med. Teamet känns som en otroligt bra mix mellan mer erfarna tränarna och unga inspirerande tränare. Erfarenhet, glädje, kompetens och vilja är bara några av de ord som jag upplever tränarna uppvisar redan under mina första dagar här. Jag måste även nämna de fantastiska spelarna som jag stötte på igår som gjorde ett superbra jobb på banan.

Tillsammans ser jag fram emot att föra Höllvikens TK framåt enligt klubbens vision och uppsatta mål. Tillsammans ska vi se till att klubbens fyra kärnvärden (tillgänglighet, gemenskap, kvalité och tävling) bibehålls och stärks. Att Höllvikens TK är till för alla är otroligt väsentligt då gemenskap skapar glädje inom denna idrott vi alla älskar. Jag eftersträvar alltid att arbeta med kvalité både på och utanför tennisbanan och om vi alla arbetar tillsammans utefter samma riktlinjer anser jag att kvalitén skapar en gedigen bredd för klubben och möjligheter för alla utövare. Jag ser även fram emot att skapa ett A-lag på både dam- och herrsidan för att uppnå den tävlingsanda som Höllviken strävar efter. Jag tror definitivt att vi kan bedriva konkurrenskraftig tennis på alla nivåer. Vi har ett härligt gäng med erfarna spelare och inte minst många duktiga spelare från den yngre generationen som är på väg upp. Att skapa detta tillsammans är oerhört viktigt då det inte minst inspirerar den yngre generationen och även skapar en härlig gemenskap/intresse i klubben.


Om mig: 

Jag påbörjade mitt tennisspelande i Höllvikens tennisklubb med sommartennis när jag var cirka 4 år gammal. Jag utövade de flesta bollsporterna som ungdom men intresset för tennis växte något enormt så vid 13 års ålder valde jag att lägga extra mycket energi kring denna fantastiska idrott. Jag blev antagen till tennisgymnasiet i Båstad där jag och många andra duktiga tennisspelare från bland annat Höllviken gick tillsammans, vilket var otroligt inspirerande. Efter gymnasietiden valde jag att satsa på tennis och spela heltid trots många förfrågningar från bra college. Jag ville leva min dröm sedan barnsben helt enkelt. Jag satsade fram till jag var cirka 22-23 år då jag slutade på grund av olika omständigheter. Alla år, alla resor, alla nya kontakter, träningar och matcher var väldigt givande, lärorikt och berikande erfarenhetsmässigt. Några meriter under åren är vinst i 18-års SM som 17-åring, åttondelsfinal i Australian Open Junior där jag slog ut världselvan, SM-vinster i dubbel och Elitserie samt placera mig bra i både singel och dubbel i olika internationella tävlingar. Min bästa världsranking som junior var 105 och 900 som senior.

Efter min satsning började jag arbeta på Skandinaviens största tennisakademi, EuroElite Tennis. Ett jobb som gett mig väldigt mycket kunskap på många fronter och stor erfarenhet inom internationell tennis. Jag har även gått en 3-årig utbildning på Malmö Universitet där jag pluggade Idrottsvetenskap med inriktning ledarskap. Programmet sammanlänkade teori och praktik på ett effektivt sätt och var en bra kombination till mitt arbete som Project Manager på EuroElite.


Dörren är alltid öppen till kansliet så ser ni mig där eller på banan så är ni varmt välkomna att säga hej. Har ni några frågor eller funderingar så kom gärna med de också! Jag hoppas vi ses på vår härliga anläggning!


Mvh
Kalle Averfalk

Information med anledning av Coronaviruset
2020-03-13 08:47

Höllvikens Tennisklubb följer händelseutvecklingen och analyserar hur en eventuell smittspridning kan påverka vår verksamhet. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Folkhälsomyndigheten har höjt risknivån för samhällsspridning i Sverige till mycket hög. Myndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen. I dagsläget finns inga indikationer på samhällsspridning i Skåne.

För att minska risken för spridning uppmanar Folkhälsomyndigheten alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Med symptom avses snuva, hosta, halsont eller feber. Uppmaningen gäller både arbetslivet och privatlivet.


/ Höllvikens TK

Påskdubbel 13/4!
2020-02-24 12:05

Hej alla aktiva tennisdamer!

Måndagen den 13 april, annandag påsk, är det dags att åter igen samla tennisklubbens damer för dubbelspel och lite socialt samkväm. Det var väldigt trevligt förra året och hoppas att ni kan tänka er att vara med på detta även i år 😊

Denna aktivitet riktar sig till dig som är vuxen och som är med i vår verksamhet oavsett ålder och spelstyrka. Undertecknad coachar och styr upp det så att alla kan vara med 😊
Vi kopierar förra årets lyckade upplägg enligt nedan:
- Undertecknad är ledare på plats och coachar och tipsar kring dubbelspelet. - Samling 09.30 för gemensam uppvärmning och info kring spelupplägget.
- Kl 10.00 - 12.00 dubbelmatcher där varje ny match spelas med ny dubbelpartner.
- Kl 12.00 - 13.00 dukar vi upp för gemensam lunch (mat från Sushido) inkl kaffe och fika.
- I samband med lunch sker prisutdelning till dagens bästa dubbelspecialister!

Kostnad: 295:- som betalas i samband med anmälan.
Anmälan: Sker via länken
https://sportadmin.se/book/?F={B418B16A-0395-4B25-9435-8909CC081240}

Vi har endast möjlighet att ta emot 14 anmälningar så det är först till kvarn som gäller.

Hoppas du kan vara med!

Sportlovstennis 2020!
2020-01-24 11:35

Hej!

Under sportlovet (vecka 8) har den ordinarie träningen uppehåll men istället kommer det finnas möjlighet att spela tennis i grupp med Elias Svensson och/eller Ervin Duratovic som tränare. Det finns begränsat antal platser så vänta inte med att anmäla er. Vi kommer att köra måndag till torsdag, där vuxna kommer att träna på morgonen kl 08.00-09.00 medan juniorerna kommer att träna på dagtid någon gång mellan ca 09.00-14.00 och det är 1h/dag som gäller. Träningen riktar sig till alla som vill spela tennis under sportlovet oavsett nivå! Anmälda barn måste dock vara födda senast år 2012.

Antal platser: Åtta vuxna och sexton barn.

Datum: 17-20 februari.

Plats: Höllvikens tennisklubb, Gyahallen.

Anmälan: mejla din anmälan till elias@holltk.se senast den 7/2. Vi återkommer med en bekräftelse på er anmälan.

Träningstider: Vi mailar dig dina tider senast torsdagen den 13/2.

Pris: 595:-

Hoppas vi ses!

/ Elias och Ervin

Tränarutbilning - Tennisens Plattform
2020-01-08 10:22


Nu är det äntligen dags för tränarutbildning Fair Play Stadion i ett samarbete mellan Tennis Syd, Höllvikens TK och Fair Play TK.

Kursen heter Tennisens Plattform utbildningen ingår i Svenska Tennisförbundets tränarutbildningsprogram och vänder sig till alla som är intresserade av att bli tränare(rek.ålder är från 15 år men om du är 14 år och känner dig redo så är det ok) men även till befintliga tränare utan formell tränarutbildning.


Mer info här Inbjudan till tränarutbildningen Tennisens Plattform 28-29 mars 2020 på Fair Play.pdf »Utbildningen ger dig en mycket bra grund som tränare och efter utbildningen kommer du att vara redo att jobba som tränare i klubben.

Utbildningen är mycket populär så anmäl dig snarast för att säkra plats - kursen har varit fulltecknad de senaste nio åren. Kursen är öppen för alla oavsett klubbtillhörighet och kursledare är Fredrik Lundh, Höllvikens TK och David Gustafsson, Fair Play TK.

Anmäl dig till Fredrik Lundh på fredrik@holltk.se senast fredagen den 17 januari.
Klubben betalar givetvis utbildningen för dig som är medlem i Höllvikens Tennisklubb.

Hör av dig om du har några frågor!

Vi ses i hallen!

Med vänlig hälsning

Fredrik Lundh
Klubb- och sportchef
Höllvikens Tennisklubb

Till alla medlemmar i Höllvikens Tennisklubb
2019-12-18 16:27


Till alla medlemmar i Höllvikens Tennisklubb,


Vår klubbchef Fredrik Lundh har dessvärre beslutat sig för att gå vidare i sin karriär. Vi vill passa på att tacka Fredrik för ett väldigt bra samarbete under hans tid i klubben. Sedan Fredrik kom in i klubben har han med sin erfarenhet, kunskap, glädje och energi inspirerat och bidragit till att utveckla klubben och vår tennisverksamhet. Fredrik kommer att fortsatta att leda klubbens arbete även under vårterminen. Fredrik får med sin nya arbetsplats betydligt kortare restid vilket underlättar för honom och han har därför valt att ta detta steg trots sin passion för Höllvikens Tennisklubb.

Styrelsen har omedelbart inlett jobbet med att hitta Fredriks efterträdare.


Styrelsen Höllvikens Tennisklubb
Klubbmästerskap 2019
2019-12-13 14:22
Lottning och speltider är härmed färdiga!
Klubbmästerskapen kommer att spelas endast under torsdagen den 19/12.
Se följande länk för info kring lottning och speltider:
https://svtf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=456E9A4E-1E1F-4C07-9590-E75731DAB319

Om du är intresserad av att vara med och spela en Hokus-Pokus dubbel den kvällen så kör vi den mellan ca kl 19.00 - 20.00. Ingen föranmälan krävs till denna roliga spelform utan anmälan sker på plats till tävlingsledningen mellan kl 18.30-18.40 den 19/12. Därefter lottar tävlingsledningen ihop dubbelpar och sedan kör vi så många dubbelmatcher vi hinner med på ca en timme mellan kl 19.00-20.00.

Utöver härliga tennismatcher så arrangerar vi dessutom massa roliga aktiviteter för alla oavsett om du medverkar i tävlingen eller inte. Vår shop är öppen och vi har försäljning av tennisprylar och lättare mat & dryck.
Så välkommen upp till hallen för en trevlig stund!
 
Hoppas vi ses! 
 
FL 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
 
VÅR FACEBOOK
STRÄNGA RACKET
SPONSORER & SAMARBETSPARTNERS
ÖVRIGA LÄNKAR
VÄLJ HÖLLVIKENS TK SOM FAVORIT PÅ SVENSKA SPEL