SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Höllvikens Tennisklubb
Välkommen till Höllvikens Tennisklubb!

Tennisträning

Spela tennis med oss

Tennisshop

Shopen!

Boka bana

Boka bana online

Podcast med Anders Månsson
2022-11-28 19:42

Höllvikens Tks supertränare Anders Månsson har intervjuats av @linus_se_eriksson till podcasten #linuspåbaslinjen! 

I avsnittet pratar de bland annat om:
•Junioråren när han spelade både ihop och emot Mats Wilander.
•Nyttan av sin skollärarutbildning i jobbet som tennistränare
•Fördelar och nackdelar med att fördela arbetstiden mellan två klubbar
•Föräldrarollen
•Att arbeta ihop med olika generationer tränare 
•Att vara med och spela mycket med sina träningsgrupper 

 

Lyssna på podden här: https://open.spotify.com/episode/7JGpN8OadlR4CsHfVjAMYl?si=afyDTJ66T_ePyu6ihngO-w

 

Detta är fjärde personen Linus intervjuar från Höllvikens Tk! Tidigare avsnitt har varit med Hasse Göransson, André Göransson och Kalle Averfalk! Let’s go🤩🎾🙌🏻

Alla aktiviteter i november/december
2022-11-18 17:10

Missa inte några av våra kommande aktiviteter under november och december!

 

November

 • Träningen återupptas som vanligt måndagen 7/11 efter höstlovsuppehållet.
 • Matchligan fortsätter.
 • Lunchtennis fortsätter tisdagar, onsdagar och torsdagar.

December

 • Dagsläger (vuxna) 11/12Precis som förra året genomför vi ett dagsläger för vuxna som inkluderar 3h tennis, tennisteori och lunch. Passa på att anmäla er innan alla platser bokas upp!
  Anmälan och information:
  https://www.matchi.se/forms/rhqq9gCSKsS8C3Qnqxkh
 • Klubbmästerskap – För andra året i rad arrangerar vi klubbmästerskapet i december och vi är otroligt taggade! Det hoppas vi också ni är! Vi har klasser för alla oavsett ålder eller erfarenhet! Anmälan redan öppen!
  Anmälan och information:
  https://www.matchi.se/forms/w92BDdGz6fwzJTWqC021
 • Mellandagstennis 27-30/12 - är nytt för i år! För alla er som är hemma mellan jul och nyår och är riktigt sugna på att spela tennis! Gäller alla nivåer och åldrar.
  Anmälan och information:
  https://www.matchi.se/forms/WWRo3sGKoLkDT8GNKp4R
 • Tävlingsträning/Salkträning 27-30/12 – för tävlingsspelare. Extra träning för er tävlingsspelare som vill få in riktigt mycket tennis och förbereda er för bästa sätt inför SALK Open eller övriga tävlingar.
  Information och anmälan:
  https://www.matchi.se/facility/events/submissions/63850
Sponsorskap - Höllvikens Tennisklubb
2022-11-11 11:46

Är du intresserad av att sponsra Höllvikens Tennisklubb under 2023 eller varför inte vårt klubbmästerskap i december 2022 som erbjuder 15 klasser!

Vi är otroligt tacksamma för de sponsorer vi har i nuläget. Stöttningen är väldigt uppskattad och nödvändig för oss som klubb. 

Sponsorskap bidrar till att vi kan hålla en levande & bred verksamhet. Som sponsor stödjer man bland annat ungdomars möjlighet att vara delaktig i ett hälsosamt föreningsliv, kultur, utveckling och engagemang i Vellinge kommun. Dessutom får du som sponsrar, beroende på sponsorpaket, möjlighet att visa dig och ditt stöd genom annonsering, skyltar och länkar till Höllvikens Tennisklubb som når ut till många. Ni når ut till alla klubbens medlemmar samt besökare och tävlande som kommer till våra aktiviteter.

 

Vi är givetvis öppna för nya samarbeten och skapa nya kontakter till det befintliga nätverket, både för oss och för er intressenter.

 

Höllvikens Tennisklubb har haft en positiv tillväxt senaste två åren trots pandemi och tuffa utmaningar. Klubben har ökat i medlemsantal, breddat sin befintliga verksamhet på alla fronter och samtidigt lyckats behålla den kvalité vi eftersträvar. Vi närmar oss slutet av 2022 och kan konstatera att intresset är STORT på klubben. Vi bedriver både dags-/ eftermiddags- och kvällsträning, lunchtennis, extraaktiviteter då alla tillfällen ges, samarbetar med skolor och förbund och försöker sprida tennisens budskap på bästa sätt.

 

Vi har inte mindre än 22 tränare med minst en timme på banan per vecka. Fyra anställda, två deltidsanställda och 16 timtränare. Fantastiskt att kunna stärka tillväxten av tränare i klubben och bidra till långvarighet inom idrotten för flera av ungdomarna i verksamheten.

 

Inför hösten har inte mindre än 155 grupper schemalagts på fem banor. Vi har mer än 50 tävlingsspelare anmälda till höstterminen (spelare födda 2013-2002), över 100 vuxna i träningsgrupper och cirka 290 ungdomar i träningsgrupper. Dessutom erbjuder vi både familjetennis och minitennis för en rolig och inspirerande start på idrottandet. Vi förespråkar diversifiering framför specialisering i yngre åldrar och vill vägleda alla med stort tennisintresse på bästa möjliga sätt mot deras individuella mål. Därmed har vi inte mindre än tio olika träningsgrupper som alla barn och ungdomar kan välja mellan som passar deras ambitioner på bästa sätt.

 

Höllvikens tennisklubb ska vara och upplevas som en modern och framgångsrik tennisklubb där alla är välkomna, där alla har lika värde, och där alla ges förutsättningar att lyckas.
Vi strävar också efter att skapa en livslång relation till idrotten och till fysisk aktivitet på ett glädjefyllt och motiverande sätt.

 

Klubben med sitt starka team av tränare och engagerad styrelse har inga planer på att stå kvar där vi är nu. Vi vill avancera, utveckla vår verksamhet och bidra till att våra medlemmar trivs så bra som möjligt. Vi har en väldigt positiv dialog med kommunen som uppmärksammar vårt gedigna arbete. Kommunen har bland annat planerat för att starta ett hallbygge under 2023 som ska ersätta tältet (bana 4+5) vilket vi är otroligt glada över. Det stärker kvalitén på vår verksamhet ytterligare och skapar ännu fler förutsättningar för klubben.

 

De sponsorpaket vi erbjuder i nuläget är bronssponsor, silversponsor och guldsponsor. Alla sponsorpaket innehåller strötimmar för både tennis och padel.
Komplett information om sponsorpaket och innehåll finner du här: https://www.holltk.se/sida/?ID=130664


Tveka inte på att höra av dig om du har några frågor angående verksamheten, klubbmästerskapet 2022 eller sponsorskap.


Klubb- och sportchef Kalle Averfalk – kalle@holltk.se
Ordförande marknadskommittén Mikael Örnbåge – marknad@holltk.se


Hoppas vi ses på tennisen!
Önskar er alla en trevlig helg!


Med vänlig hälsning
Kalle Averfalk
Klubb- och sportchef
Höllvikens Tennisklubb

Klubbmästerskap 2022
2022-11-06 19:08

Klubbmästerskapet 20-23 december 2021 


All info: https://www.holltk.se/sida/?ID=169452

 

Anmälan via Matchi: 

1. Gå in på www.matchi.se
2. Sök efter Höllvikens tennisklubb
3. Klicka på "anmälningar" 
4. Klicka på klubbmästerskap 2022
5. Fyll i dina personuppgifter 
6. I kommentarsfältet skriver du vilka klasser du anmäler dig till och eventuell dubbelpartner 

 
Viktig information om tältet (bana 4-5)
2022-10-28 15:25
Viktig information om tältet och bana 4+5
Tidigare under månaden gjorde vi ett utskick angående tältbanorna och att vi låser tältet under specifika tider för att minimera driftkostnaderna.
Vi kommer öppna upp banbokningen igen för bana 4+5 så snabbt kommunen installerat om tidlåset. Anledningen är det milda vädret och situationen med tältdriften. 
 
Vårt främsta fokus är att kunna bedriva vår träningsverksamhet och erbjuda träningsmöjligheter för alla. Därför tog styrelsen beslutet att vi ska hålla tältet öppet även under vinterhalvåret trots de stigande gas- och elpriserna. Därför har styrelsen haft fullt fokus på att implementera en tydlig arbetsplan och budgetera för höjda driftkostnader och eventuella utgifter kopplat till tältet. Beslutet togs att investera i en ny brännare som förser tältet med varmluft (drivmedlet är naturgas). Mycket tid och kostnad har lagts ner på detta och förra fredagen var den nya brännaren/motorn på plats. Det har dock uppstått nya problem efter detta installatörerna upptäckte ett läckage vilket gör att värmen inte behålls och avgaser blandas i syret. Det är något vi tar på stort allvar och kommer därför inte kunna använda brännaren tills detta är fixat. Tältet har en viss livslängd och nu har det stått i nästintill 10 år vilket har satt sina spår.
Skulle det bli för kallt i november eller december och vi har några träningstillfällen kvar av terminen kommer alla som har träningstid i tältet kompenseras (mer info till er om det inträffar).

Vi ber därför er som bokar banor där eller har träningspass i ordinarie verksamhet att ha förståelse för att det kommer vara lite kyligare när temperaturen sjunker. Vi kommer göra vårt absolut bästa för att hitta en lösning på problemet och jobbar kontinuerligt med denna fråga.
 
Nu håller vi tummarna att kommunen fortsätter arbeta med projektet "ny tennishall" istället för vårt befintliga tält. Det inkluderades i deras budget för 2023 och vi kommer väldigt snart bli informerade av kommunen om nulägesstatus och framtidsplaner.
 
Tack för förståelsen!
 
Trevlig helg och kommande höstlov.
 
Med vänlig hälsning
Styrelsen
Höllvikens Tennisklubb
2022-10-28
2022-10-27 18:39

Ingen träning under höstlovet 31/10-6/11.

 

Vi erbjuder lunchtennis (vuxna) och höstlovstennis alla åldrar och nivåer (anmälan stängd och schema gjort men maila Lennart@holltk.se för eventuella lediga platser).

 

Ordinarie träningsverksamhet återupptas måndag 7/11.

 

Trevligt höstlov!🍁🎾

Vattnet avstängt i Gyahallen imorgon onsdag 08.00-18.00
2022-10-25 15:36

Imorgon (onsdag) kommer vattnet till Gyahallen vara avstängt mellan 08.00-18.00 vilket innebär att alla kranar och toaletter inte får användas.

Toaletterna kommer vara låsta under ovanstående tider.


Ni som använder kranarna efter kl. 18.00 – tänk på att låta vattnet rinna en bra stund innan ni fyller på vattenflaskan etc.

Mer information finns på www.vellinge.se

040-425190

 
Med vänlig hälsning
Höllvikens Tennisklubb
Höstlovstennis 2022 - 31/10 - 4/11
2022-10-06 15:56


Under ledning av Lennart Bengtsson kommer vi att ha fem dagars höstlovstennis i Gyahallen på Höllvikens Tennisklubb.

 

 • Kursen riktar sig till såväl nybörjare som mer erfarna spelare.
 • Varje dag kommer att inneha ett specifikt tema som tränarna kommer att följa.
 • Vid anmälan, ange så mycket information om spelnivå som möjligt.
 • Varje träningsdag har ett specifikt tema som alla följer. 

 

När?

31/10- 4/11

1 timme/dag Måndag-fredag. Vi kommer att basera tiderna efter anmälningsunderlaget och ni får era tider i god tid.

 

Plats:

Höllvikens Tennisklubb

Bana 1,2 eller 3. Exakt bana tilldelas vid schemautskick

 

Anmälan:


Vuxna: https://www.matchi.se/forms/SvV171rkTQgcUSX9A3HX


Juniorer (2004-2015): https://www.matchi.se/forms/WDWpn12e9pemhlAd7OXG


Minitennis:

https://www.matchi.se/forms/CYRqppYN07y3bpgMAssd 

 

Frågor?

Maila Lennart Bengtsson på lennart@holltk.se

Matchligan 2022 - anmälan öppen
2022-09-22 18:55

Matchligan är tillbaka! I höstens omgång tar vi emot anmälningar från såväl juniorer som seniorer. Anmälan görs via Matchi på Höllvikens profil under fliken anmälningar och ska vara inskickad senast torsdagen den 29/9.

 

Vid anmälan på Höllvikens profil på Matchi finns följande kategorier att välja bland:

 

Matchligan Maxi (riktar sig till dig som tränar eller tävlar med grönprickig boll)

https://www.matchi.se/forms/Y3aSuhDbPF8PLLzc0fD9

 

Matchligan Junior (icke tävlingsspelande juniorer, spelas med ”vanlig” boll)

https://www.matchi.se/forms/ASomZ3QVK2TItvtpDI5r

 

Matchligan Junior Tävling (tävlingsspelande juniorer, spelas med ”vanlig” boll)

https://www.matchi.se/forms/ZbGsclUfBKmhg8seCr9w

 

Matchligan Seniorer (riktar sig till dig som spelar vuxentennis)

https://www.matchi.se/forms/Nrk6lsgIp3FFVOAIoxuO

 

Mer info om matchligan finns på vår hemsida www.holltk.se under fliken ”tävlingar & seriespel”. 
https://www.holltk.se/sida/?ID=315764 

 

Vid frågor vänligen kontakta André på andre@holltk.se

Schema höstterminen och information
2022-08-29 18:19

Schemat och information om kommande termin är nu utskickat till alla er som fått en plats till höstterminens träningsverksamhet😀👍🏻

 

Skulle ni inte ha fått någon plats vid första schemautskicket har vi skickat ut information till er också. Schemat rör sig mycket i början av terminen vilket medför att en plats i lämplig grupp kan uppstå.

 

‼️Vänligen läs informationstexten i e-mailet noggrant.

Under informationstexten i mailet kan ni se era grupper, tider och tränare.

 

Har ni inte fått ett mail beror det antagligen på att det lagt sig i skräpposten eller att ni stängt av/pausat utskick från ”Matchi”.

 

🎾Vid frågor om schema och träningsverksamheten kontakta kalle@holltk.se

 

🎾Vid frågor om minitennisen kontakta andre@holltk.se

 

🎾Vid frågor om tävlingar eller seriespel kontakta ervin@holltk.se

 

🎾Vid övriga frågor om banbokning, abonnemang och fakturor kontakta Denise info@holltk.se

 

Höllvikens fantastiska team av tränare är oroligt laddade inför en ny termin fylld av tennisglädje, motivation, utveckling och gemenskap!

 

Vi ses på tennisens🎾🤩

 

 

Tennisens dag - 20 augusti på klubben
2022-08-13 16:39

Nästa lördag är det dags för tennisens dag!!!🤩 Gratis för alla som vill testa tennis, få lite info om Höllvikens Tennisklubb, fika lite och umgås med andra tennisentusiaster! 

 

Varmt välkomna lördagen 20 augusti 14.00-16.00🙌🏻🤩

Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
 
VÅR FACEBOOK
STRÄNGA RACKET
SPONSORER & SAMARBETSPARTNERS
ÖVRIGA LÄNKAR
VÄLJ HÖLLVIKENS TK SOM FAVORIT PÅ SVENSKA SPEL